"Sensomotorisella valmennuksella voidaan parantaa autismi ja ADHD!"
Jos joku sensomotorinen valmentaja kertoo sinulle tällaista, vaihda sensomotorista valmentajaa kiireen vilkkaa! Neuronkirjon aiheet ovat syvällä hermostossa synnynnäisesti. Sensomotorisella valmennuksellaa voidaan sen sijaan vaikuttaa moniin neuronkirjoon liittyviin vaikeuksiin, kuten keskittymiseen, asennonhallintaan, motoriikan ja aistitiedon säätelyn haasteisiin sekä sosiaaliseen osallistumisen haasteisin, kuten ahdistuneisuuteen ja pelkoihin.
Sensomotorisia valmentajia (R) Suomessa kouluttaa käytännössä kaksi tahoa, Spinacor ja Motivox. Sensomotorisen valmentajan koulutukseen ei käytännössä ole pohjakoulutusvaatimusta vaan valmentajat voivat tehdö sensotyöskentelyä hyvinkin monenlaisilla taustoilla ja erilaisilla tavoitteilla. Toiset valmentajat voivat työskennellä esim. yritysvalmentajina tarjoamalla osaamistaan siihen, miten esim. erilaisten tiimien tulosta voidaan parantaa, kun kukin tiimin jäsen pystyy käyttämään itselleen hermostollisesti parasta tapaa vaativissa tehtävissä työskentelyyn ja palautumiseen. On urheiluvalmentajia ja ohjaajia, jotka auttavat urheilijoita tekemään hermoston kautta työskentelemällä motorisesti puhtaita liikuntasuorituksia ja parantamaan keskittymistä ja fokusta. Terveydenhuollon ammattilaisilla, fysioterapeuteilla ja toimintaterapeuteilla sensomotorinen työskentelyote voi olla kuntouttava, millä vaikututetaan hermoston tasolla kehon kannatteluun, asennonhallintaan, koordinaatioon, aistitiedon säätelyyn ja sosiaaliseen kanssakäymiseen. On kasvatustieteen ammattilaisia, jotka auttavat hermoston kautta oppimisvaikeuksien kanssa painivia lapsia ja oppilaita.
Monialaiset taustat tuovat sensomotoriseen valmennukseen rikkautta mutta myös kirjavuutta ja ehkä kuluttajan näkökulmasta myös epävarmuutta; eri alojen ammattilaiset myös tuottavat hyvin erilaista tietoa sensomotoriikasta ja primitiivireflekseistä. Jos etsit sensomotorista valmentajaa, selvitä millainen hänen pohjakoulutuksensa on ja millaiset ovat sinun tarpeesi suhteessa hänen osaamiseensa.
Oma ammatillinen taustani on kuntoutuksessa ja terveydenhuollossa, tämä osaltaan ohjaa omaa työskentelyäni sensomotorisena valmentajana ja kouluttajana. Työskentelyä ohjaa asiakkaan tarpeet ja tavoiteet, menetelmän käyttökelpoisuus ja vaikutukset suhteessa edellisiin arvioidaan luotettavasti valmennusprosessin alussa, tarvittaessa myös välissä ja lopussa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Oliko tässä postauksessa jotain, joka oli sinulle merkityksellistä, hyödyllistä tai ilahdutti sinua?